Topor

Udruga ljubitelja fantastike i stolnih strateških igara

Održan IX. Topor Masters International

05.10.2017.

U rujnu je Samobor tradicionalni domaćin natjecanju u stolno stratešlim igrama te izložbu minijaturistike.

Ovo je bilo ukupno deveto natjecanje u stolno strateškim igrama te nastavak nekadašnjeg Topor Masters Invitational turnira koji je sedam godina bio natjecanje isključivo top 16 hrvatskih igrača. S obzirom na promjene same igre koja je iz svoje 8. edicije zakoračila u tzv. "deveto doba" (ninth age) koje je kreirano po principu "od igrača za igrače", udruga Topor je uskladila pristup natjecanju te otvorila turnir i izložbu gostima iz inozemstva te smo time umjestio pozivnog "Invitational" turnira dobili "International" oblik tradicionalnog TMI natjecanja.

Sa velikim zadovoljstvom možemo napomenuti da smo ove godine ugostili, uz sudionike iz Hrvatske, prijatelje i natjecatelje iz Srbije, Italije i Mađarske što je svakako dalo međunarodnu notu cijelom događaju.

Na turniru su sudjelovala 24 igrača te kroz dva dana tijekom posljednjeg vikenda u rujnu isti su odigrali po 5 partija svaki. Naravno kao i uvijek možemo imati samo jednog pobjednika te ovim putem još jednom čestitamo novom prvaku Đorđu Ratkoviću iz Srbije koji je osvojio deveto izdanje TMI-a te zahvaljujemo svim gostima, sponzorima te srednjoškolskom centru u Samoboru koji nas je kao i uvijek lijepo ugostio u prostorijama svoje dvorane.